صفحه اصلی | اخبار پژوهش | به همت پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) مجموعۀ چهارجلدی حقیقت ماندگار تدوین شد

به همت پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) مجموعۀ چهارجلدی حقیقت ماندگار تدوین شد

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر محمدتقی شاکر مدیر پروژۀ حقیقت ماندگار بیان داشت: حقیقت ماندگار مجموعه‌ای چهارجلدی در تبیین خطوط کلی حوزه‌های تاریخ تشیع، میراث حدیثی شیعه، عقاید و فقه شیعه است.این مجموعه می‌کوشد، افزون بر معرفی و ارائۀ نگاهی کلان به مذهب تشیع، از تلقین باورهای نادرست نسبت به امامیه جلوگیری کند.

دکتر شاکر افزود: این مجموعۀ چهارجلدی عبارت‌انداز:

تاریخ تشیع: اثری است به قلم حجت‌الاسلام‌والمسلمین ابوالقاسم شاکر که به سرگذشت مذهب امامیه در فرازوفرود دهه‌های نخست نمو آن تا عصر صفویه می‌پردازد. چگونگی پیدایش اصطلاح تشیع، مؤلفه‌های عقیدتی و سیاسی تشیع، زمان شکل‌گیری هستۀ اولیۀ شیعیان، تشیع در زمان خلفا، شرایط سیاسی و اجتماعی شیعه در عصر حضور، شیعه و عصر غیبت، چرایی شکل‌گیری فرقه و جریان‌های شیعی، شیعه از عصر آل‌بویه تا صفویه، محورهای اصلی کتاب تاریخ تشیع است.

میراث حدیثی شیعه؛ ریشه‌ها و رویش‌ها: اثری است به قلم این‌جانب، در تدوین کتاب میراث حدیثی شیعه، به تبیین اصالت میراث حدیثی امامیه که ریشه‌های منظومۀ فکری و عملی تشیع را شکل می‌دهد و همچنین اطمینان به فرآیند انتقال و چگونگی گردآوری مجامع حدیثی پرداخته شده است. سه بخش اصلی کتاب شامل: نقل حدیث در عصر رسالت و پس‌ازآن، سرچشمۀ دانش پیشوایان شیعه و چگونگی شکل‌گیری و تدوین حدیث امامیه می‌باشد.

عقاید شیعه: اثری است که توسط حجت‌الاسلام‌والمسلمین اسدالله فیروزجایی به رشتۀ تحریر درآمده است. مجموع عقاید امامیه، باورهایی نظام‌مند و برآمده از متون دینی(قرآن و سنت معصومان) به همراه تأیید کلان عقلانی است. محورهای کتاب عقاید شیعه عبارت‌اند از: چیستی و گونه‌های توحید؛ مسئلۀ نبوت؛ انگارۀ تحریف قرآن از نگاه شیعه؛ امامت- ویژگی‌ها و رابطۀ آن با نبوت؛ ماهیت غلو و درنهایت باور به مهدویت.

فقه شیعه: اثری است به قلم حجت‌الاسلام‌والمسلمین مصطفی آخوندی، در این اثر به چگونگی شکل‌گیری فقه امامیه، منابع دست‌یابی به احکام شرعی، مسئلۀ امکان نسخ احکام توسط امام، چیستی تقیه در فقه و دلایل مشروعیت آن و درنهایت تبیین حقیقت تولی و تبری پرداخته شده است. فقه امامیه مبین بایدها و نبایدهای رفتاری در حوزۀ سلوک فردی و اجتماعی و همچنین احکام وضعی است، که مجموعه‌ای از قوانین، مقررات و احکام شرعی را به نمایش می‌گذارد.

مدیر پروژۀ حقیقت ماندگار در ادامه افزود: مجموعۀ حقیقت ماندگار عصاره‌ای از مهم‌ترین مباحث روز، در حوزه‌های چهارگانه را ارائه داده است و جامعۀ هدف این پژوهش، مراکز دانشگاهی و حوزوی به‌ویژه در مناطق با ترکیب برادران اهل سنت است تا زمینۀ شناخت دقیق‌تر به معارف تشیع آن‌گونه که هست فراهم آید. همچنان‌که مطالعۀ این مجموعه می‌تواند برای تمامی حقیقت‌جویان و علاقه‌مندان به آگاهی دربارۀ مذهب تشیع مفید باشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر محمدتقی شاکر در پایان ضمن قدردانی از نویسندگان این مجموعه بیان داشت: از دریافت نکات اصلاحی و تکمیلی این مجموعه استقبال می‌کنیم.

Image gallery

Image gallery